Aula Lleure

Activitats extraescolars per educació primària, educació infantil i secundària

 

Representes una escola? En aquesta pàgina trobaràs una mostra del nostre catàleg d’activitats extraescolars proposades.

Si trobes a faltar alguna activitat pregunta’ns i la dissenyarem a mida.

Ens adaptem a les necessitats i requeriments de les escoles.

Comptem amb una experiència de més de 30 anys en suport escolar i som referents a la província.

Aula Lleure

Les nostres activitats

Ioga

Aquesta activitat fomenta valors i hàbits posturals sovint oblidats. Una manera fàcil i divertida de conèixer el ioga. Un joc de ioga, una eina per l’aprenentatge.

 

Connecta't

Primer contacte amb l’ordinador. Aprendre les nocions bàsiques i fer treballs senzills pels més petits. Coneixements bàsics del word, saber buscar informació,  elaboració de treballs, posar títols, fotos, etc

 

Meca (El teclat)

Primer contacte amb l’ordinador. Aprendre la posició de les mans i l’ordre de les lletres al teclat correctament. A partir d’uns exercicis senzills i seguint un programa específic els nens aniran agafant velocitat i podran elaborar escrits i treballs sense haver de mirar el teclat.

 

Tècniques d'estudi

Aprendre uns bons hàbits d’estudi a partir de les tècniques que li proporcionarà el monitor i amb unes eines que els facilitin la tasca en el camí de l’aprenentatge: recursos pnemotècnics, subratllat, esquemes, resums, etc

 

Fem deures

Es reforçen les lliçons apreses a classe, s’expliquen dubtes i s’ajuda a estudiar: fer esquemes, resums, claus, etc. El monitor els dóna eines adaptades a cada nen que els faciliten la tasca en el camí de l’estudi.

L'hora del conte

Una manera diferent d’apropar-se al món de les paraules per mitjà dels contes. Es parteix de contes tradicionals, contes nous i contes inventats pels mateixos nens. Els nens interaccionen amb el narrador, passen a ser protagonistes, juguen amb el text, i aprenen paraules noves.

Zumba

El ball del carrer portat a l’escola. Endimsem-nos en el món de la dansa a partir d’una de les disciplines més divertides i completes. Descobrirem els avantatges que la dansa ens aporta per a la nostra salut física com a nivell mental.

Taller de teatre

A partir dels textos treballats a classe expresar-se, actuar davant dels companys, disfrassar-se, maquillar-se, parlar en públic, mímica. Activitat completa i molt enriquidora. Representació a final de curs.

Hello English

Els colors, els números, ordres senzilles, salutacions. L’anglès és l’idioma universal i és important que comencin a conèixer el vocabulari bàsic pels nens que encara no han començat la primària. Pels més grans es comencen a treballar les primeres construccions gramaticals, converses senzilles, cançons, etc

Manualitats i dibuix

Activitat orientada a fomentar la imaginació i la creativitat mitjançant l’expressió artística. Treballem la creativitat, el treball de psicomotricitat fina. A partir d’objectes quotidians creem objectes nous, útils i divertits.

Taller de jardineria

Crear el seu propi hort, treballar la terra, fer-se responsable de la cura de les plantes, plantar-les, adobar-les, regar-les, podar-les, veure-les crèixer i potser fins i tot poder-se-les menjar o posar-les en un gerro. Aquesta activitat es realitzarà a l’aire lliure.

Ritmes i percussió

Un llenguatge imprescindible per a la nostra vida. Desenvolupem la nostra sensibilitat, la nostra oïda, la nostra veu i aprenem a seguir el ritme amb diferents tipus de música. Amb els alumnes de primària s’introdueixen les primeres nocions musicals. Es treballen els ritmes de rock, samba, funky a més de ritmes amb taules, escombres, pots bidons. La percussió es fa amb el cos, mans, etc

Timbal

Els alumnes treballen la tècnica de l’instrument amb exercicis i repertori propi. També treballen la interpretació en format de conjunt instrumental per a una bona cohesió de grup.

Taller de cuina

Conèixer els aliments i les seves propietats, experimentar amb ells, tocar-los, provar-los, poder ajudar als pares a la cuina. Treballar els gustos, la imaginació i la creativitat. Aprendre hàbits bàsics per una alimentació sana, divertida i equilibrada. Els nens elaboren plats fàcils que es mengen al final de la classe o prenen a casa i s’apunten les receptes per poder fer amb ajuda dels pares.

Escacs

Concentració, ordenació mental, competivitat.  Posem el nostre cap a treballar amb un joc que ens aportarà molts beneficis i en el qual haurem de desenvolupar les nostres capacitats estratègiques.

Iniciació a l'esport

Es pot fer iniciació a l’esport a qualsevol edat, però nosaltres el recomanem pels nens més petits perquè puguin descobrir quin esport els agrada més (futbol, bàsquet, hoquei o handbol, …)

Rítmica

Activitat pensada pels nens i nenes de parvulari i cicle inicial. En ella es treballen ritmes i l’esquema corporal perquè comencin a prendre consciència del seu cos, aprenguin a controlar-lo i cuidar-lo. És una bona base per poder començar més endavant amb alguna disciplina de dansa o de qualsevol esport.

Dansa jazz

Endinsem-nos en el món de la dansa a partir d’una de les seves disciplines més divertides i completes, amb ella descobrirem els avantatges que la dansa ens pot aportar tant per la nostra salut física com a nivell mental.

Bàsquet

Iniciem els nens en la pràctica de l’esport de grup: aprendre unes normes bàsiques, saber jugar en equip, compartir, guanyar i perdre, etc

Hip-hop

El ball del carrer portat a l’escola. Aprendre nous ritmes i passar-ho bé d’una manera molt moguda, energètica i moderna.

Tennis taula

El tennis taula és un esport molt divertit i dinàmic, ideal per a les primeres edats. Allunya als nens del sedentarime, desenvolupa les seves capacitats motrius i els proporciona autoestima i seguretat en si mateixos.

Hoquei / Patinatge

L’activitat de patinatge va tan adreçada a nens que vulguin millorar la seva tècnica com a aquells que en volen aprendre. És molt important la coordinació, l’equilibri i el control del moviment i del cos. Per poder començar al hoquei es necessita saber patinar.

Taekwondo

En aquesta activitat és molt important la disciplina. S’aprenen els moviments bàsics, les normes i el respecte als companys. Els exercicis es memoritzen i es repeteixen a fi d’incrementar l’equilibri, l’elasticitat, la rapidesa i el domini dels diferents moviments.

Francès

Els colors, els números, ordres senzilles, salutacions. Conèixer el vocabulari bàsic pels nens que encara no han començat la primària i pels més grans començar a treballar les primeres construccions gramaticals, converses senzilles, cançons, …

Un nen pot ensenyar tres coses a un adult: a posar-se content sense motiu, a estar sempre ocupat amb alguna cosa i a saber exigir amb totes les seves forces allò que desitja

– Paulo Coelho –